Tillbaka
10 september 2020

 

Jag har alltid gillat att köra fort.

Arlanda Test Track är ingen riktig racerbana, och dessutom finns det två olika anläggningar: Test Track 1 och Test Track 2, som de så fantasifullt är benämnda. Båda anlägningarna är konstruerade så att det går att använda dem på olika sätt. Test Track 1 består huvudsakligen av Dynamic Course och Test area.

Hösten 2017 lade Porscheklubben en trackday på Test Track 1 Dynamic Course, och eftersom jag länge varit sugen på att köra här (det är ju min 'hemmabana') anmälde jag mig fastän jag skulle med ett flyg senare på kvällen. Flygplatsen ligger ju bara 5 minuter bort.

Fastän banan är extremt kort (920m) har man utnyttjat terrängen väl, och skapat en riktigt utmanande bana. Så pass att bromsarna överhettade efter några pass.

Hösten 2020 ordnade KAK en trackday. Jag anmälde mig till förmiddagspasset med instruktör för att köra Type-R. Det var en mycket skoj förmiddag, så pass skoj att jag åkte tillbaka på eftermiddagen med NSX:en för några extra varv. Vi körde en annan, mer slingrig bana än förra gången.

Eftersom det är så nära dit kommer jag sannolikt köra fort där fler gånger.


2017-09-24


2020-09-06

>> Mera bilsport