Tillbaka
19 augusti 2009

9 augusti 2009

Söndagen 9 augusti var det dags att köra bana med Hondaklubben igen. Den här gången var det Gelleråsen utanför Karlskoga som gällde. Det var lite extra spännande eftersom jag aldrig varit där förut, desto mindre kört. Det innebar också att jag inte visste riktigt hur lång tid det skulle ta och åka dit.

Så jag gick upp halv sex, gjorde frukost och kaffe och kom iväg innan sex. Jag tog stora vägen dit och skönt nog var jag framme långt innan besiktningen stängde kvart i nio. De glunkade lite om däcksmönstret bak, men godkände dem ändå. Sedan passade jag på att snabbt byta bromsbelägg innan förarmöte och följevarv.

Sedan var det dags. Innan tio var jag ute och kände på banan. Gelleråsen är en bana utan några typiska apex-svängar. Det är udda spårval som gäller genom nästan hela banan. Men det svänger hela tiden och det är fruktansvärt kul!

Jag hann med tre pass på förmidagen, och tror att jag hittade ett rätt hyggligt spår efterhand. Jag blev åtminstone aldrig omkörd av någon fastän jag bara körde med de rutinerade. Utan istället körde jag om ett rätt stort antal bilar. Även de genomhajpade nya Ford RS:arna blev omkörda :-)

Fast man vet ju aldrig hur hårt de försökte.. De enda som jag märkte var något snabbare än mig runt var Asse i sin trimmade Integra Type R med 280hk, och Fodden i sin modifierade S2000, men de körde aldrig om mig :-) Och tidtagning är förstås förbjuden..

Däremot tog mina bromsskivor fram ordentligt med stryk så nu behöver jag definitivt ersätta dem med nya. Dessutom är bakdäcken helt blankslitna nu. De duger säkert till några konbanekörningar, men kommer aldrig bli godkända för någon mer bankörning.. Dyrt, dyrt, men skoj, skoj.

Vädret var ju betydligt bättre än väntat, så efter tre pass på eftermiddagen gav jag upp och styrde hemåt. Nu hade jag mer tid, så jag valde att inte åka motorvägen hem. Färden gick över Nora, Frövi, Arboga, Köping till Västerås. Efter Irsta ramlade jag ut på E18, men där stod trafiken helt stilla en bit!

Så jag svängde så fort som möjligt söderut på småvägar förbi Teda innan jag kom till Enköping. Sedan var det återigen gamla vägen till Bålsta, men när frugan ringde och efterlyste mig var det bara att rulla ut på strömmen på E18 sista biten in till stan.

Och efter en kall öl och lite grillat var en lång och intensiv dag slut..


Mina bilder


(Länk till egen bildsida)


Andras bilder

Fotograf: Mikael Svantesson

Fotograf: LarsP

Fotograf: impreza.nu

Fotograf: Markus Hultgren

(Öppnas i separata bildfönster)


>> Mera bilsport