Tillbaka
8 oktober 2019

22 september 2019

Det är nio år sedan jag var på trackday på Kinnekulle. Den gången åkte jag bakhjulsdriven S2000, men startmotorn strulade och det tog nästan hela dagen att fixa så det blev bara ett pass innan det var dags att åka hem. Snopet.

Den här gången åkte jag framhjulsdriven Type-R, och höll tummarna för att inget skulle strula. Jag åkte hemifrån tidigt i morse och var utan problem framme en stund innan förarmötet strax över nio. Skönt. Dessutom var det inte många närvarande så det skulle kunna bli mycket körtid.

Det blev inte så. Första passet gick bra. Jag tog det extremt lugnt för att lära mig rätt spårval. Speciellt mellan knäppen och TV-kurvan valde jag ett totalt annorlunda spår jämfört med förra gången. Samtidigt var det ett gäng snabbåkare ute på banan som jag släppte förbi på rakan.

Bästa tiden blev 1:03,3 vilket är ungefär 4 sekunder snabbare än förra gången för nio år sedan. Efter tjugo minuter var det dags för ett nytt pass. Nu började jag känna mig mer trygg i spårvalet, även om kröken under bron alltid är spännande.

Förmodligen överkörde jag en aning för fastän jag tyckte att jag fick till ett par skapliga varv kom jag inte under 1:04. Inte helt ovanligt för mig. Nåväl, till nästa pass planerade jag att vara lite lugnare och sakta arbeta upp tempot. Det brukar funka bra.

Fast jag kom bara två varv innan jag fick en felkod. Tack för hjälpen jag fick med att tyda den. Det visade sig inte vara något allvarligt, förmodligen bara överhettning, men det är fel tillfälle att fortsätta köra stenhårt och utnyttja grejerna till max.

Så det var bara att packa ihop och ge sig hemåt igen. Återigen snopet. Men bilen gick fint hela vägen hem, och imorgon bitti får verkstaden kolla lite närmare på det. Men jag hann åtminstone sätta nytt PB ;-)

Tänk om man fick lägga en hel dag på Kullen..


Mina bilder


>> Mera bilsport