Tillbaka
7 maj 2017

25 augusti 2002

Under 1990-talet arrangerade tidningen Automobil ett event som kombinerade sportbilsträff med riktig racing, Automobil Sportscar Show, i slutet av augusti. Jag var där varje år från 1993 till 2002 (utom 2000).

2002 åkte jag dit tillsammans med min kompis Sven i vår Honda S2000. Jag hade även packat med en hjälm eftersom det krävdes om man ville köra några varv på banan i pausen. Det ville jag :-)

Det var första gången som jag körde på bana, förutom några gånger när jag kört gokart, så jag var lätt nervös och tänkte att ta det tämligen lugnt. Men det gick förvånansvärt fort där ute. Alla pressade på ordentligt, och jag ville inte vara sämre.

Fast när jag fick en ordentlig överstyrning i utgången på långrakan, tog jag ner tempot en aning för att öka marginalerna en smula. Allt gick dock bra, och jag kom tillbaka in i depån helskinnad. Då lyckades jag dessutom parkera bredvid en Honda NSX. Vilken dag!

Det var dock inte bara jag ute på banan, utan där var också ett gäng Porsche, Indigo 3000, Lamborghini Diablo, Ferrari F50 och McLaren F1 GTR, så jag var i ett skönt sällskap :-)

>> Mera bilsport