Tillbaka
10 juni 2008

1 maj 2008

Första maj åkte jag till Mantorp Park för att rasta lillbilen på bana. Däcken var redan rätt dåliga efter förra årets besök på Lunda flygfält och på Nürburgring, så jag tänkte att det kan passa rätt bra att köra slut på dem helt och hållet. Och det gick bra. Mönstret är borta både på bakdäck och framdäck. Nya däck är beställda på dackonline..

Däremot hade jag inte räknat med att bromsklossarna skulle ta helt slut. Tanken var att slita lite till på dem och sedan byta dem på servicen senare. Men efter fyra rejäla pass på banan var klossarna bak helt slut. Det blev till att byta dem på plats.. Som tur var hade Rosenholtz med sig utbytesklossar så jag kunde ta mig hem för egen maskin.

Till nästa banträff är det nog säkrast att byta till rejsbelägg, och eventuellt r-däck, redan innan.. För det blir nog mer bankörning. Det är ju ohyggligt roligt att bränna på allt vad man kan runt en bana utan att behöva ta hänsyn till ditten och datten. Det gäller iofs att ha bra koll på backspeglarna för där är alltid någon annan som är snabbare, eller rättare sagt, någon som har trimmat mer..


Mina bilder


Andras bilder

Fotograf: Fredrik Björklund

Fotograf: Kent Lindström

Fotograf: peugeot20zex.se

Fotograf: Joakim Wirf


>> Mera bilsport