Tillbaka
7 juni 2009

10 maj 2009

Den tionde maj 2009 var vikt åt ett besök på Mantorp med Hondaklubben. Lördagen lades på att preppa och packa bilen. Jag bytte till r-däck och rejsbelägg på bilen, samt kollade olja å sånt. Sedan packade jag ner domkraft och alla verktyg och reservdelar jag kunde komma på. Dessutom tog jag med både solstol och paraply. Samt hjälm och overall å sånt.

Sedan lade jag några timmar på att bygga ett fäste för en videokamera, som inte ska göra några märken eller hål på bilen. Det blev en slags formslipad platta som hålls fast med spännband. Jag var först tveksam om det skulle funka, men det blev kalasbra :-)

Sedan drog jag ned till svärföräldrarna på kvällen för att ha lite närmare på söndagsmorgonen. Tyvärr var det tämligen regnigt på morgonen, vlket inte passar mina däck alls. Men jag åkte dit ändå för man måste ju åtminstone hoppas att det torkar upp..

Och visst, kvart över tio var det snustorrt på banan, och dags för det första varvet :-D Underbart skoj! Fast det var mycket trafik på banan på förmiddagen, så det gick inte att hålla fullt ett helt varv. Men jag videofilmade allt halva dagen, ända till batterierna tog slut. Klart skoj att kunna se igen!

På eftermiddagen minskade trafiken avsevärt och jag nötte varv efter varv. Bilen funkade perfekt, helt utan mekaniska problem. Däcken har kanske inte helt perfekt fäste längre, men bromsarna är helt underbara. I princip halva bromssträckan och absolut ingen fading, inte ens ett dugg..

Under dagen kom även min svärföräldrar dit och tittade på mågens galenskaper. Jag tror att de uppskattade dagen. Jag vet att de tog en hel del kort, som jag skall försöka få en kopia på senare. Sedan fick jag ju även åka NSX under Lugna timmen. Det var en svensksåld kärra med automat från Umeå. Mycket trevligt!

Även hemresan gick bra, men när jag kom hem var jag faktiskt rätt mör. Jag vet inte om det är den kontinuerliga och långvariga fokuseringen, den fina vårsolen, det underbara bullret eller det trevliga sällskapet, eller kanske en kombination därav, men jag somnade tidigt den kvällen.


Mina bilder


Morgon

Förmiddag

Eftermiddag
(Länkar till egna bildsidor)


Svärfars bilder

(Öppnas i separata bildfönster)


Andras bilder

Fotograf: Erik Leander

Fotograf: Peter Igelhammar

Fotograf: Rikard Nordin

(Öppnas i separata bildfönster)


>> Mera bilsport