Tillbaka
15 juli 2010

1 maj 2010

Som vanligt arrangerar Hondaklubben bankörning på Mantorp den första maj. Till årets arrangemang hade jag köpt nya r-däck och r-belägg, bytt bromsskivor och skaffat en performancebox, en avancerad gps-baserad varvräknare.

Som r-däck hade jag tänkt skaffa Dunlop Direzza 03G, men jag hittade inte dem i Sverige. De fanns att beställa från England, men jag var osäker om de skulle hinna fram. Istället blev det ett set Yokohama 048R hos NB Gummi, som dessutom hade ett hyfsat pris på dem, under 10 lapp..

Ifjol hade jag 215 fram och 235 bak, men i år blev det 225 runt om. Till viss del för att jag har smala sjutumsfälgar och dels för att en av de snabbaste i klubben åker med samma dimension runt om. Som r-belägg blev det samma som ifjol, Carbotech XP8 från PEAN. De greppar superbra, "enda" problemet är att skivorna brinner upp. Och så blev det i år också..

På morgonen åkte jag redan halv sju för först skulle jag skjutsa sonen till ett träningsläger i Järfälla. Sedan var det snabbaste vägen till Mantorp som gällde, så jag inte missade besiktning och förarmöte.. Men det gick bra.

Väl framme var det svinkallt med en nordanvind från ishavet. Men det var många där ändå, och det var ju åtminstone torrt. Sedan var det dags. I år både filmade och klockade jag alla pass, så det finns mycket att studera efteråt. Det fina med boxen som klockar är att med den kan jag se exakta spårval och g-krafter, och även jämföra med andras varv, för att se var det diffar..

För att spara på bromsarna hade jag bestämt att köra max tio varv åt gången. Men det hjälpte inte mycket. Efter fem pass var skivorna alldeles uppkörda och jag bestämde mig för att lägga av. Å andra sidan vet jag att jag sliter extremt hårt på dem genom att varje varv bromsa så sent jag bara vågar..

Den bästa tiden blev 1:36,5 och på sista passet kom jag ifatt och körde om Benci som jag trodde var lite snabbare än mig. Han hade iofs dåliga bakdäck, men ändå.. Sånt känns bra.


Mina bilder


Morgon

Förmiddag

Eftermiddag
(Länkar till egna bildsidor)


Andras bilder

Fotograf: Peter M

Fotograf: Stefan P

(Öppnas i separata bildfönster)


>> Mera bilsport