Tillbaka
7 maj 2013

5 maj 2013

Hondaklubben anordnar varje år en trackday på Mantorp i början på maj. Jag har varit där sex år i rad och kört bana. Min kompis ville vara på plats till klockan åtta så det var tidig avfärd som gällde, och jag gick upp strax efter fem.. Gäsp..

Men bilen var redan packad och vi kom iväg enligt planerna. Sedan samkörde vi hela vägen ner utan problem och var framme när vi skulle. I år lyckades jag få en depåplats under tak. Efter anmälan, besiktning och förarmöte bytte jag sedan till r-belägg och var redo för lite hårdkörning.

Jag har ju lärt mig efter tidigare år att bromsarna blir lite väl varma efter några varv så i år körde jag max femton minuter innan jag åkte av och kylde av bromsarna. Totalt sett hann jag med sex pass (om jag minns rätt).

Dock har jag fortfarande dålig balans i bilen eftersom jag har breddat bakdäcken lite för mycket. Tanken var att slita ut däcken under dagen så att jag kan lämna in framdäcken för breddning också. Men däcken höll alldeles utmärkt, så jag kör nog på dem under hela sommaren också.

I år kom även min svåger och hans son på besök under dagen. De hade med sig gott kaffe och mackor. Dessutom knäppte de massor av bra bilder. De var kvar nästan hela dagen, men när jag skulle sitta flaggvakt en timme sent på eftermiddagen begav de sig.

Det var faktiskt riktigt skönt att vara flaggvakt i år. Solen sken varmt från en klarblå himmel. Det blåste iofs ganska hårt, åtminstone under förmiddagen, men utåt eftermiddagen mojnade det och dessutom satt jag vid hårnålen som ligger tämligen vindskyddad.

Så jag kastade av mig alla varma kläder och njöt en timme i solen. Till skillnad från lördagens karttävling hände det inte mycket heller. Det blev inte ett enda gulflagg, och bara ett litet rödflagg när det pågående körpasset tog slut.


Mina bilder


2013-05-05
(Länk till egen bildsida)


Viktors bilder

Andras bilder

Fotograf: Clash


>> Mera bilsport