Tillbaka
7 maj 2017

31 augusti 1997

Under 1990-talet arrangerade tidningen Automobil ett event som kombinerade sportbilsträff med riktig racing, Automobil Sportscar Show, i slutet av augusti. Jag var där varje år från 1993 till 2002 (utom 2000).

1997 var det sista året för tävlingen Sveriges Snabbaste Sportbil. Björn Carapi ställde upp med sina hittills obesegrade Pantera, och nu var den tydligen ännu snabbare efter diverse trim.

Det hjälpte inte. Han blev förnedrad av en tvättäkta dragracingbil. Det var en ombyggd Corvette, som knappt kunde ta sig genom kurvorna till långrakan. Väl ute på rakan stannade bilen till, liksom för att verkligen förnedra alla, och sedan gasade den iväg som ett spett.

Det enda som räknades var ju sluthastigheten, och där var dragracingbilen helt överlägsen. I och med det lades tävlingen ner, för uppenbarligen var den Corvetten ingen sportbil längre..

Det här året tog jag mängder av bilder. Jag imponerades bland annat av en Alfa Romeo Montreal, en Chevrolet Corvette från 1954, en Gulff-färgad Ford GT40, och en stor samling Ferrari, inklusive en F50. Plus en Maserati 3500GT som var ombyggd till racer!

>> Mera bilsport