Tillbaka
6 september 2018

4 augusti 2018

Efter att ha funderat på att åka till Mittsverigebanan i flera år, gjorde vi slag i saken när Porscheklubben hade hyrt banan i år. Jag fick dessutom med mig frugan. På fredagskvällen körde vi upp till Sundsvall där vi övernattade på Södra Berget med en fantastisk utsikt över staden i solnedgången. Till skillnad mot ryktet var även mat, dryck och servicenivå alldeles utmärkt.

Vi gick upp tidigt på lördagen eftersom vi hade några mil till banan som ligger en mil söder om Härnösand. Tyvärr var det väldigt molnigt och regnigt på morgonen, vilket inte är optimalt när man skall köra runt på en racerbana. Ännu mer upprörda var de som kvällen innan hade bytt till r-däck, som inte funkar alls på vått underlag.

Som vanligt var det dock noggrann genomgång av säkerheten och ordningen, och därefter genomgång av respektive kurvparti av instruktörerna. Först klockan elva släpptes vi ut själva på banan. Nu hade regnet börjat avta, men det var fortfarande väldigt blött på asfalten inklusive ett par mindre bäckar.

Vätan innebar att det var väldigt halt, även med mina gatdäck, och bilen ömsom överstyrde och ömsom understyrde. Det var betydligt värre för dem med r-däck, och jag lyckades varva några GT3:or mer än en gång :-) Samtidigt tycker jag att det var en utmärkt start, för du tvingas att fokusera på att hålla ett korrekt spår när det är så halt.

Efter lunchpausen var det dags för nästa pass. Nu hade regnet slutat och asfalten hade redan hunnit torka upp, så nu var det full fart som gällde. Jag gillade större delen av banan, allt utom den första chikanen som jag inte riktigt hittade rätt in i. Men jag lyckades ändå hålla ett högre fart än flera andra, det var bara en ny GT3 och en instruktör i en Turbo som jag inte passerade.

Tredje passet avlöpte ungefär på samma sätt. Nu hade jag knappt ingen trafik framför mig alls, så jag kunde verkligen fokusera mig på rätt spår. Efter halva passet slog jag av lite på farten för att spara däck och bromsar, och då kom genast en GT3:a ikapp. Jag släppte förbi den, och hängde sedan på för att ev lära mig några nya spår.

Efter tredje passet sade en av deltagarna i min grupp som vi pratat mycket med att han var nöjd och skulle avbryta för att köra hem. Eftersom vi hade mer än tre timmar hem beslöt vi oss för att göra detsamma. Dessutom var det regn i luften, speciellt söderut, och däcken var ju lite mer slitna nu än på morgonen..

Det blev en relativt händelselös färd hem. Lite regn, och några trafikanter med konstiga omkörningar. Har norrlänningar problem?


Frugans bilder

(Öppnas i separata bildfönster)


>> Mera bilsport