Tillbaka
20 juni 2017

8 juni 2013

I början av juni 2013 var det åter dags för STCC på solvalla. Tyvärr hade huvudklassen STCC bytt bort standardbilarna mot siluettbilar enligt TTA-reglerna detta år, och då försvinner vitsen med klassen enligt min mening.

Det innebär att alla bilarna has samma chassi och samma motor från Renault under karossen, vars front och akter kan formas fritt. Det blir kanske mer rättvist för förarna, men det såg tex väldigt märkligt att se en Saab TTA eftersom Saab precis hade gått i konkurs.

Till råga på allt var Polestar-teamet överlägsna eftersom de hade pumpat in mest resurser, så det blev inte heller speciellt intressanta heat att titta på.

Behållningen var snarare de andra klasserna, Porsche Cup, Camaro Cup och Clio Cup. Allra häftigast var den nya Rally-X-bilarna. Det är små, lätta, och oerhört starka specialbyggen som accelerar ohyggligt snabbt och har en tendens att alltid gå på snedden :-)

Mycket underhållande! En annan underhållning var att studera aktiviteten på podiumet. Där fanns nog en och annan som drömde sig iväg..

Totalt sett blev det en underhållande dag, men det var så trist att titta på TTA-bilarna att jag bestämde mig för att strunta i STCC tills de försvinner.


Mina bilder


>> Mera bilsport