Tillbaka
25 oktober 2015

Kart

Sport 2000

Jag har alltid gillat att köra fort.

Under 2015 hittade jag äntligen lite fart igen efter några mindre roliga säsonger. Jag skruvade ihop karten redan i början av april, men hann inte köra något då.

Veckan efter var jag funktionär på Stockholm Race Weekend som kördes redan i april 2015. Första dagen var det kallt och blåsigt, men andra dagen tittade solen fram även om det blåste. Racingen var som vanligt bra.

Sedan blev det mer kart en eftermiddag i juni. (Efter att jag hade kört enduro på förmiddagen). Inga topptider, men inget större strul heller. Däremot bestämde jag mig för att byta till ett betydligt lättare avgassystem. För att bli snabbare..

Jag hann inte prova förrän i augusti. Och stördes av jag hade extremt mycket överstyrning, samtidigt som bakhjulen hoppade och studsade i varenda sväng. Därför bestämde jag mig för att mjuka upp den ordenligt. Jag började med att skruva bort främre krängstaget; nu gick den mycket mjukare, men istället har den sämre fäste..

I slutet av augusti blev det ett försök att förstå sig på den nya setupen, och sakta pressade jag varvtiderna neråt tills jag äntligen var nere på 40-tider. Bästa tiden blev 40,78 :-) Inte personbästa, men bara 38 hundradelar efter och bästa tiden sedan 2009..

2015 innebar att jag äntligen hittade lite fart i kärran.