Tillbaka
6 juni 2009

Konbana på Lunda flygfält

21 maj 2009

Kristi flygare torsdagen 21 maj 2009 var det dags att köra konbana med Hondaklubben. Den här gången var det Challenge-banan som gällde, vilken jag aldrig provat förut. Men det gick galant.

På förmiddagen hade jag dagens bästa tid ett tag, efter en Ariel Atom som var hela fem sekunder snabbare.. Men den är så extrem så att det knappt går att jämföra sig med öht.

Så småningom satte även Benci en snabbare tid med sin komplett ombyggda CRX-racer. Den är extremt lättad, toktrimmad med hojinsug etc, modifierad med koilovers mm. Han har till och med helbur i den.

Tyvärr visade det sig att några koner stod på fel ställe, vilket gör tiderna omöjliga att jämföra med riktiga Challenge-tider. Man satte om konerna under lunchen, men den här gången lade man ner dem för att det skulle bli lättare att hitta runt. Tyvärr gör det att tiderna återigen inte är jämförbara. Dock hittade jag aldrig flytet under eftermiddagen, men jag är hyfsat nöjd ändå.

Jag fick åka med en sväng med Atomen också. Herrejisses vad den kärran går! Dock laddade han lite för mycket, klapp en kon och kasade av asfalten ordentligt.. Inga större skador, men det fastnade en rejäl grästuva mellan däck och fälg. Jag misstänker att man måste montera om däcket för att fixa det.. Men vilket åk!


Dagens konbana: Challenge-banan. Tyvärr inte korrekt satt, varken på förmiddag eller på eftermiddag.


Bilder


Ejans bilder

Fotograf: Erik Leander


>> Mera bilsport